MTR Karnataka Food Festival/Karunadu Swadaで食べたもの(一部推測なので間違っていたらごめんなさい)。
Bidar-Gulbarga-Gadag篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(1) Bidar-Gulbarga-Gafag篇
・Hagalakai Palle+Khar Byali+Navanakkai Anna
・Pundi Palle+Und Kadabu
・Mulugai Ennegai+Sajji Ellina Rotti+Shenga Hindi Pudi pic.twitter.com/H1ZtwyxNjm
- Hagalakai Palle : bitter gourd palya
- Khar Byali : spicy lentil rasam
- Navanakki Anna : foxtail millet rice
- Pundi Palle : sorel leaf and lentil palya
- Und Kadabu : steamed sorghum balls
- Mulugai Ennegai : stuffed brinjal in gravy
- Sajji Ellina Rotti : pearl millet roti
- Shenga Hindi Pudi : peanut chutney powder
Kodagu篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(2) Kodagu篇
・Kooru Curry+Paputtu
・Kumbla Curry+Akki Otti pic.twitter.com/YCk5ICeUQ3
- Kooru Curry : red kidney beans curry
- Paputtu : broken rice cakes cooked with milk and coconut
- Kumbla Curry : tender cubes of yellow pumpkin curry
- Akki Otti : rice roti
Mysore-Bangalore篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(3) Mysore-Bangalore篇
・Paddu+Thenginkai Chutney
・(MTR Masala Dosa←MTRのブースにあったけど、バンガロールのレストランなのでここにまとめた) pic.twitter.com/EPhs9gvvz8
- Paddu : light dumplings of rice and lentil cooked in a special griddle
- Thenginkai Chutney : coconut chutney
Mangalore篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(4) Mangalore篇
・Surnali Dosa
・Pova Chutney
・Kuvale Puli Koddel + Southekayi Kudubu pic.twitter.com/WhQFccp2WZ
- Surnali Dosa : fermented rice pancake
- Pova Chutney : crisp roasted poha tossed with special spice mix
- Kuvale Puli Koddel : tangy white pumpkin curry
- Southekayi Kudubu : steamed white rice
Udppi篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(5) Udppi篇
・Ananasina Menskai+Khotte Kadubu+Timare(Ondelaga) Chutney+Amtekai Uppinakai
・Balehannina Buns+Togari Bele Chutney pic.twitter.com/Xfl7W64Dc1
- Ananasina Menskai : sweet and sour pineapple curry
- Khotte Kadubu : idlies steamed in jackfruit leaf basket
- Timare(Ondelaga) Chutney : brahmi leaf chutney
- Amtekai Uppinakai : hog plum pickle
- Balehannina Buns : banana buns
- Togari Bele Chutney : toor dal chutney
Belgaum-Dharwad-Bijapur篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(6) Belgaum-Dharwad-Bijapur篇
・Donnegai Ennegai+Uduru Bele Palya+Jhunka Vadi+Jolaka Rotti pic.twitter.com/faL10AX1hg
- Donnegai Ennegai : stuffed capsicum in gravy
- Uduru Bele Palya : stir fried seasoned toor dal
- Jhunka Vadi : gram flour vada
- Jolaka Rotti : sorghum roti
デザート篇
土曜日のKarnataka Food Festivalで食べたもの完全版(左上から反時計回り)。
— OKA Mamiko_ಓಕಾಮಾಮಿಕೋ (@gang_m) 2019年1月29日
(7) Dessert篇
・Baale Nurukku(Kodagu)
・Navanakki Holige(Belgaum-Dharwad-Bijapur)
・Haldi Panna Patholi
・Sukhu Payasam(Mangalore)
・Appi Payasa(Udupi)
・Godhi Huggi(Bidar-Gulbarga-Gafag) pic.twitter.com/7zqzq551Qy
- Baale Nurukku(Kodagu) : banana fritters
- Navanakki Holige(Belgaum-Dharwad-Bijapur) : foxtail millet and jaggery pan cake
- Haldi Panna Patholi(Mangalore) : rice flour, jaggery and coconut steamed in turmeric leaf
- Sukhu Payasam(Mangalore) : rice and broken wheat sweet
- Appi Payasa(Udupi) : fried cream of wheat kheer
- Godhi Huggi(Bidar-Gulbarga-Gadag) : wheat and jaggery pongal